MY STORY

SEBS Lieselot De Stoop by Ellen popshots

Foto: Ellen Popshots

Hi!

Ik ben Lieselot, getrouwd met François en mama van 2 zonen, Matisse en Méraud, en een sterrendochtertje Céleste*.

Ik ben verpleegkundige van opleiding en werkte eerder in een ziekenhuis en vervolgens in een huisartsenpraktijk.

Ik deed mijn werk als verpleegkundige heel graag maar ik leek steeds iets te missen in mijn werk. 

Het creatieve in mezelf begon steeds meer te kriebelen, maar eigenlijk wist ik zelf niet zo goed wat hiermee te doen.

Toen in 2012 mijn dochtertje na 23 weken zwangerschap doodgeboren werd, besliste ik wat tijd voor mezelf te nemen en stopte ik mijn werk in het ziekenhuis.

Ik ging een jaartje later aan de slag als verpleegkundige in een huisartsenpraktijk en begon dit te combineren met zelfstudie fotografie, iets waar ik altijd al interesse in had.

Want, ik had immers al snel door dat foto's superbelangrijk zijn. En ik wilde hier meer uit halen, en niet alleen voor mezelf.

In april 2016 startte ik met fotografie in bijberoep (een beetje door mijn echtgenoot, die me soms eens een ferm duwtje in de rug geeft). In januari 2020 ging ik nog een stapje verder, en gaf ik mijn job als verpleegkundige op om volledig als fotograaf aan de slag te gaan.

Mijn nieuwe fotostudio bevindt zich in Oudenaarde en ik heb er iets huiselijks en gezelligs van gemaakt. Want wat ik wil vastleggen naast de pure beelden, is ook de pure emotie. En daarbij hoort ook een warme, romantische, pure sfeer.

Ik blijf trouw aan mijn eigen pure stijl, en ben ook heel blij dat mensen mij hierin vertrouwen en hiervoor kiezen.

Ik hoop nog voor heel veel mensen de allermooiste beelden te kunnen maken, als prachtige herinnering aan een bijzondere periode!